Deze website gebruikt cookies. Hierdoor werkt deze het beste.
OkWeigeren

Over de eigenaar

Wie ben ik?

Ik ben Ann Vermeiren, geboren in 1983 en floriste van Cosy Green Kontich. Als kind ben ik grootgebracht tussen de bloemen. Als kleutertje had ik al een zwak voor de bloemetjes. Toen ik ouder werd liep ik school in de tuinbouwschool te Mechelen, daar was een bloemschikrichting. Deze weg sloeg ik in gecombineerd met een specialisatiejaar.

Na drie jaar opleiding had ik er nog niet genoeg van. Ik wou me nog meer verdiepen in het vak. Helaas kon ik me in België niet verder specialiseren of verdiepen en daarom ben ik naar Nederland getrokken naar het Wellantcollege te Houten (Utrecht).

Na twee jaar beroepsbeoefenaar kon ik verder klimmen naar de meesterbinderopleiding. Ook voor deze opleiding was ik met glans geslaagd. In deze periode nam ik deel aan demonstraties, stond ik in vakbladen zoals Fleur Creatief en ik deed ook mee aan bepaalde bloemsierkunstevenementen zoals Fleur des Dames, Alden Biezen,...

Eenmalig had ik ook een collectie ontworpen voor Serax, deze werd geproduceerd in Vietnam. Dit waren zeer fijne ervaringen! Ondertussen werkte ik vast bij Stef Adriaenssens. Deze had zijn opleiding genoten bij Daniël Ost. Inmiddels heeft Stef een eigen master bloemschikschool in China. Bij deze man heb ik mijn vak geleerd, toch kan je nog altijd dagelijks bijleren. Dan denk ik aan vormen in de natuur, architectuur, enz,...

Eenvoud siert

In bloemcomposities is mijn visie 'minder is meer en meer is minder.' Hoe eenvoudiger, hoe mooier het tot zijn recht komt. Dit probeer ik in al mijn werken mee te nemen om zo opeen toegankelijke manier de juiste sfeer over te brengen bij mijn klanten.

Geschiedenis Cosy Green

Voorheen was er op deze locatie - Mechelsesteenweg 18 te Kontich - een interieurzaak, genaamd 'Cosi Casa'. Hier werden meubels en decoratie verkocht. De winkel was enorm geliefd bij de mensen, men kwam hier graag aangezien het een enorm gezellig en knus pand was! Voor een bloemenzaak was dit een ideeal pand.

Ik wou de naam een klein beetje eer aanhouden maar anderzijds wou ik er toch ook iets van mezelf in terug vinden, vandaar de naam 'Cosy Green', gezellig knusgroen.

Mijn eigen winkel was een feit, het toveren met bloemenpracht kon beginnen!